Italtecnica LP3 szárazon futás elleni kapcsoló

Italtecnica LP3 szárazon futás elleni kapcsoló


Az LP3 szárazon futás elleni kapcsoló automatikusan vezérli a szivattyú kikapcsolását szárazon futás esetén a beállított maximum és minimum értékek között.
A nyomáskapcsolóval sorba kötve nyomás alatti rendszereknél ideális védelmet nyújt a szárazon futás elleni védelemben.
A kapcsolón egy RESET gomb található, melyet mindaddig nyomva kell tartani első indításkor vagy szárazon futás utáni újraindítás esetén, még a rendszer a nyomáskapcsolón beállított minimum nyomást el nem éri.
A kapcsoló kialakításánál fogva csak nyomás alatti rendszerekben működtethető! A csőrendszerbe mindenféleképpen be kell építeni egy visszacsapószelepet a kapcsoló után!
Nyomás alatti szívóoldalon (pl. nyomásfokozó szivattyú közműhálózatba kötve) is alkalmazható, ilyenkor a kapcsoló a nyomás lecsökkenésekor kikapcsol (kontaktusok nyitódnak), majd a nyomás - a beállított értéknek megfelelően - emelkedésével a kapcsoló automatikusan visszaáll zárt állapotba (kontaktusok záródnak), így nem kell a manuális újraindítást elvégezni.

Jellemzői:

· Kikapcsolási nyomás: 0,1-0,4 bar
· Bekapcsolási nyomás: 0,5-0,9 bar
· Gyári beállítás: 0,1-0,5 bar
· Maximális áramerrőség: 10 A
· Névleges feszültség: 250V
· Csatlakozás: 1/4" belső menet (standard verzió esetén)
· Maximum környezeti hőmérséklet: 55 °C
· Védelem foka: IP 44 (standar verzió esetén)
· Direkt kapcsolás (a nyomáskapcsoló kapcsolja ki és be a motort) esetén maximum 1.1kW-os motort tud kapcsolni. Megfelelő mágneskapcsoló közbeiktatásával ez növelhető.


Ár: 9 416.- Ft