Szolár rendszerű öntöző


Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek a Solar-Sync érzékelő rendszert. Kérjük szánjon néhány percet e nagyszerű termék megismerésre!


 Arra már régen rájöttünk, hogy profi öntözésre nem csak a mezőgazdaságban van szükség, hanem házi kertünk növényei és gyepfelületei is megkövetelik az egyenletes csapadék kijuttatást. Ha eljutottunk odáig, hogy már van vagy lesz automata öntözőrendszerünk, akkor azzal a kérdéssel is foglalkoznunk kell, hogy mi történik akkor, amikor napokig esik az eső. Erre nagyon egyszerű és olcsó megoldást kínálnak az esőérzékelők, melyek a vezérlőhöz csatlakoztatva gondoskodnak az öntözés szüneteltetéséről. Évtizedek tapasztalatai bizonyítják, hogy ezek az egyszerű berendezések kiválóan helyt állnak és végzik a rájuk bízott feladatot: engedélyezik és tiltják az vezérlőnek az öntözést.

Ezen a ponton lépett előre egy nagyot a Hunter Solar-Sync technológiája. 

Ennek kiváltó oka volt a technikai fejlődés, az időjárás változásai, a vízgazdálkodási igények és követelmények, a költséghatékonyság és nem utolsó sorban annak az elvárásnak való megfelelés, melyet önmagunkkal szemben támasztunk, miszerint a nem kis munkával és/vagy költséggel létrehozott gyönyörű kertünknek a lehető legjobb gondoskodást nyújtsuk. 

Eső nélkül is lehet változó az időjárásunk. Gondoljunk csak a hőmérséklet változására vagy a felhőkre, melyek akár napokra eltakarják a közvetlen napsugárzást.A Solar-Sync ezeket a környezeti változásokat is figyeli. 


Mi az a Solar-Sync?

A Solar-Sync egy érzékelő rendszer, mely a megfelelő vezérlőhöz kapcsolva automatikusan módosítja annak programját a helyi időjárási viszonyoknak megfelelően. A Solar-Sync rendelkezik egy napsugárzás és egy hőmérséklet érzékelővel, melyek segítségével a helyi időjárási viszonyokat méri, és ebből tudja meghatározni az evapotranspiráció (ET) értékét, vagyis a növények és a gyep vízfelhasználásának mértékét. A Solar-Sync magába foglal továbbá egy Hunter Rain Clik esőérzékelőt és egy Freeze-Clik fagyérzékelőt, melyek eső és/vagy fagypont körüli hőmérséklet esetén letiltják az öntözést. Egy kisméretű modulon keresztül csatlakozik az érzékelő a vezérlő automatikához és automatikusan növeli, vagy csökkenti a futási időket az időjárásban bekövetkezett változásoknak megfelelően. Az eredmény egy új, víztakarékos öntözési megoldás, mely elősegíti vízkészleteink megőrzését és a növények egészséges fejlődését. Ön a megszokott módon beprogramozza a vezérlőt és onnan a Solar-Sync átveszi az irányítást, így nincs szükség az évszak szerinti százalékos beállítás kézi változtatására.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy a Solar-Sync-el szerelt rendszerek nem évszaktól függően vagy havonta, hanem naponta értékelik ki a környezeti hatásokat!

Ez mit jelent a gyakorlatban?

Bizony azt, aminek látszik. Akár minden nap más-más ideig tart majd egy-egy öntözés. Jelenleg ez a rendszer biztosítja a legrugalmasabb, a környezeti hatásoknak leginkább megfelelő öntözést. 

Fontos változás a Solar-Sync pályáján, hogy immár modul nélküli változatban is kapható.
  
 Ez miért jó nekem? 
A modul dolgozza fel az érzékelő-rendszertől érkező adatokat és továbbítja a vezérlőnek. Ami lehet Hunter Pro-C vagy Hunter ICC. Ezekhez lett kifejlesztve, de most jön a forradalmi változás! Egy átlagos házi kertbe bizony nem mindenki akarja felszerelni a - kétségtelenül csúcskategóriás, de magasabb árfekvésű - Pro-C vezérlőt vagy az ipari célokra kifejlesztett és érdemeiben utolérhetetlen ICC-t még magasabb áron. A modulnak viszont ezekhez van fizikai kapcsolata.A Hunter olyan lépésre szánta el magát, amellyel a versenytársak nem dicsekedhetnek. A házi kertbe készült XC típusú vezérlőjét, oly módon „okosította" ki, hogy közvetlenül (modul nélkül) is fogadni tudja a Solar-Sync érzékelőből érkező jeleket és azokat feldolgozva maga vegye kézbe az öntözés idejének meghatározását.

Az XC vezérlőből így X-Core lett, mely minimális arculat váltással, az elődjével azonos áron beszerezhető az
Esőkirály öntözéstechnikai szaküzletben 4, 6 és 8 zónás változatban. Ráadásul már mindegyikből elérhető a beltéri és a kültéri változat is!

A X-Core megjelenése miatt az új Solar-Sync érzékelő nemcsak a moduljától lett megfosztva, de az ára is barátságosabb lett. Nos, a fentieket tekintetében könnyen kiszámítható, hogy a Solar-Sync egy X-Core-ral szerelve immár töredék áron biztosítja a magánkertek tulajdonosai számára is a modern, víztakarékos öntözés lehetőségét.