Gyepszőnyeg

Gyepszőnyeggel kapcsolatos kérdésekkel keressék: Király Tamást
Tel: 06309 129 762 tamas.kiraly@esokiraly.hu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Az akár pár óra alatt lefektetett , kész gyepszőnyeg látványa minden kerttulajdonos szívét megdobogtatja.Gyepszőnyeg, gyeptégla - a GYORS füvesítés


Ügyfeleinkben  olykor felmerül a dilemma a gyepszőnyeg / vetett fű témakörben: melyiket is válasszam, melyik számomra a kifizetődőbb? Hosszútávon számolva, ár / érték arány tekintetében a kész gyepszőnyeg jobban megéri, mint a házi füvesítéssel bajlódni.


Füvesítés vagy gyepszőnyeg, gyeptégla fektetés előnyei és hátrányai.

  • 1. A gyepszőnyeg termesztéséhez értékes, nemesített fűfajtákból álló, magas minőségi igényeket kielégítő fűmagkeverékeket használnak. A leterítés után azonnal látható a garantáltan tökéletes, tömött egészséges pázsit. Gyengébb minőség nem értékesíthető. A gyepszőnyeggel ellentétben a házi füvesítés során jelentős rizikófaktor a kereskedelemben vásárolt fűmag minősége. Ezek a fűmagkeverékek változó minőségűek, gyakran okoznak csalódást, ami csak később derül ki. 
  • 2. A tömött gyepszőnyeg nem gyomosodik. A házi füvesítés során sokszor okoz bosszúságot a kezdeti gyomosodás, ami hosszú időre károsíthatja a pázsitot.
  • 3. A gyepszőnyeg -a leghidegebb téli hónapok kivételével - szinte egész évben telepíthető. Ha a füvesítés magunk szeretnénk megoldani, azt a március-április, szeptember-októberi időszakra kell időzítenünk. Más időszakokban kockázatos.
  • 4. A gyepszőnyeg megakadályozza az eróziót (víz hatására létrejött talajpusztulás), a tömött pázsit beárnyékolja a talajt, ezzel csökkenti a vízigényt. A füvesítés kockázata magasabb. Kialakulhat erózió, kiszáradás, szélkár, madárkár, gyomosodás. Mindezek mellett a házilag vetett fűmag vízigénye is hónapokig magas marad.
  • 5. A gyepszőnyeg néhány óra alatt egyenletes és szép látványt nyújt. A füvesítés hónapokig eltart, a vetési hibák, gyomosodás vagy egyéb károsodás miatt hiányos lehet.
  • 6. A gyepszőnyeg csak az első 2-3 hétben igényel óvatos bánásmódot, majd a legyökeresedést követően már bátran használatba lehet venni. A vetett fű azonban hónapokig tartó foglalatosságot jelent, mire birtokba vehetjük.
  • 7. A gyepszőnyeg látszólag magas ára mögött magas minőségű fűmagkeverék, optimális körülmények között végzett, minimum 18 hónapos ápolási munka (öntözés, műtrágyázás, ápolás) és a telepítés után azonnal kiváló minőségű gyep áll. A házilag végzett füvesítés kezdeti alacsony költségét rengeteg munka, víz- és műtrágyaköltség követi. Mindezek mellett a minőségi végeredmény sem borítékolható.

Hosszútávon tehát a gyepszőnyeggel sok bosszúságot, energiát, időt és pénzt takaríthat meg.


Válasszon gyepszőnyegeink közül:


hobby gyepszőnyeg otthonra,  stadion, sport gyepszőnyeg


Az általunk forgalmazott gyepszőnyegeket 3-4 fűfaj 11-13 fajtájából, minimum 18 hónapon keresztül a fű számára optimális körülmények között nevelik. A termesztett pázsitok rendkívül életerős, nagyon gyorsan (2-3 hét alatt) legyökerező gyepszőnyeget eredményeznek.
Gyeptégláink termeléséhez a pázsit igényeit tökéletesen kielégítő termőtalajt és kompromisszumot nem ismerő szigorú technológiát alkalmaznak, hogy az Ön kertjébe tökéletes minőségű gyeptéglát fektethessünk.


Varázsoljon üde, zöld pázsitot háza köré, néhány nap alatt!